Çiçek

Yapraktan Sukulent Üretimi(Graptopetalum paraguayense )

Sukulentler  köklerine , yapraklarına  ve tüm gövdelerine su toplayan  ve çok kök salmayan bitkilerdir.  Pek çok çeşitleri vardır. Çok  su istemezler, fazla su köklerinin çürümesine neden olabilir.  Üretimleri oldukça kolay  bitkilerdir, çünkü çok çabuk kök salar ve hemen toprağa tutunabilir. Özellikle Graptopetalum paraguayense en kolay üretilen bir sukulent türüdür.

  •  Yaprakları gövdeden ayırırken yapraklara ve  bağlı oldukları dala  zarar verilmemelidir. İşlemi yaparken önce  alt yapraklar kopartılmalıdır.
  • Gövdeki tüm  yapraklar koparılarak  sadece baş kısmında birkaç yaprak bırakılır. Ve kalan bu sukulent gövdesini  dikebilirsiniz. Kısa sürede oda köklenerek büyümeye devam edecektir. Hatta sadece dal kısmınıda dikseniz oda köklenecek ve zamanla üzerinde yavru sukulentler oluşarak büyüyecektir.
  • Yapraklar   hafif nemlendirilmiş toprağın üzerine koparılan noktası toprağa değecek şekilde yatay olarak bırakılır.  Ve sulaması fısfıslı aparatlarla  püskürtme şeklinde yapılır.
  • 2 -3 hafta içerisinde  yapraklar kök oluşturmaya başlayacaklardır. Yaprakların köklenmesinden sonra minik  yeni sukulaent yaprakları oluşacak, bir süre sonrada beslendiği ana yaprak tamamen kuruyacaktır.

 

  •  

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu